Kyllingwok med ananas og sursøt saus
Foto: 5PH

Kyllingwok med ananas og sursøt saus

Kylling og sursøt saus er en kombinasjon svært mange av oss nikker gjenkjennende til. Usedvanlig smakfullt, og noe du gjerne kan servere ofte. Hva annet enn riesling passer bedre til dette?

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen soyasaus, ananassaft, tomatpuré, buljong og maisenna. Smak til med eddik og sukker.
  2. Skjær kyllingfiletene i tynne strimler og stek hurtig på sterk varme sammen med hvitløk og ingefær i en wok eller i en stor panne til kjøttet er hvitt.
  3. Tilsett paprika, aspargesbønner, ananas og purre. La det surre et par minutter til grønnsakene er så vidt møre.
  4. Hell så mye saus du ønsker over kjøttet og grønnsakene og gi det et raskt oppkok.
  5. Server med ris og et dryss av sesamfrø.
 
NB! Når du woker er det viktig å ikke ha i for mange ingredienser ad gangen, da dette kan føre til at grønnsakene og kjøttet koker i stedet for å bli stekt. Ha litt og litt i pannen og sett til side så snart det er klart. Grønnsakene skal ha en god tyggemotstand - være litt crunchy.
 
Bland gjerne sausen på forhånd slik at den er klar før du setter i gang å woke, og benytt så mye saus du selv har lyst på. Det som blir til overs kan oppbevares tre - fem dager i kjøleskap.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her