Laab

Laab

Laab (Larb, Lahb, Larp eller Laap) er en thailandsk klassiker med malt kjøtt som serveres i friske kålblader. Laab moo er med svin og laab gai er med kylling.

Fremgangsmåte

Fres kjøttdeig, finhakket løk og finhakket chili i olje i en varm panne. Rør godt.

Rist 2 ss jasminris i en tørr panne og knus det i en morter eller bruk en liten finhakker. Tilsett rispulveret og vannet i pannen med kjøttdeig og løk. Kok opp. Ha i resten av ingrediensene og rør om. Fres alt i ca. 1 minutt.

Del kålen opp i fine store blader. Resten av kålen tar du vare på og bruker f.eks. i salat.

Kok jasminris som angitt på pakken.

Server laab i kålbladene sammen med ris.

Dryss over rød paprika og pynt med limebåter og noen mynteblader. 

Tips:
Du kan også bruke kinakål, hjertesalat eller andre kålsorter som serveringsskåler.

Tips:
Khao Kua er navnet på ristet rispulver, i tilfelle du er innom en thaibutikk. 

Sendt inn av Frukt.no

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen