Laks- og potetsalat med sursøt rømmedressing
Foto: Anders Martinsen

Laks- og potetsalat med sursøt rømmedressing

Poteter er anvendelig til mye som for eksempel i retten laks- og potetsalat med sursøt rømmedressing. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

Rens fisken fri for skinn og ben og del den i mindre serveringsstykker.

Tips:
Du kan godt bruke grillet laksefilet i stedet for kokt laks i denne oppskriften. 

Kok nypotetene møre med skallet på. Del dem i skiver mens de fortsatt er varme og anrett dem på et fat.

Riv salaten og fordel den på fatet, fordel fisken over.

Bland sammen rømme, sitronsaft, finhakket dill og sukker. Du kan også rive litt sitronskall (pass på å vaske sitronen nøye!) i dressingen.

Drypp dressingen over potetsalaten like før servering.

Mange flere retter med  laks finner du her

Tips: For en perfekt posjert (kokt) laks gjør du som følger: Del laksen i serveringsstykker og strø på godt med salt. La ligge i ca 15 minuter. Skyll av saltet.

Legg filetene med skinnsiden opp i et ildfast fat og kok opp vann med 1 ts salt pr liter vann. Ha gjerne sitronskiver eller annet krydder som laurbærblad i vannet.

Hell det kokende vannet over fisken og la den stå til du lett kan dra av skinnet fra fileten - perfekt resultat hver gang.

Spenstige potetretter

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Alle oppskriftene med poteter du kan tenke deg

Her får du sært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her