Skjær laksefilet i store terninger og træ fire terninger på hvert grillspyd. Bruker du trespyd må disse ligge i vann i minst 20 minutter slik at de ikke tar fyr på grillen.
Bland fennikel, nellik og chili godt sammen, og rull laksespydene i krydderblandingen.
Grill laksespydene 2 minutter på hver side. Varm pitabrød lett på grillen rett før servering.
Dryss litt salt over og la det hele hvile i 15 minutter. Sil av væsken.
Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper. Lar du tzatzikien stå litt får du mer smak på den.
Bland inn oliven og finhakket oregano, og hell olivenolje over salaten.
Server laksespydet i nystekte pitabrød med gresk salat og tzaziki.
Tips: Hvis du ikke får tak i matyoghurt kan du bruke vanlig yoghurt naturell, men la den da renne av seg noe av væsken i et kaffefilter (ca 1 time) slik at den er god og tykk.
Grillretter med sjømat du får vann i munnen av finner du her
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Mariner selv med disse gode marinadene
Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig