Laks på grillspyd med gresk salat
Foto: Tom Haga

Laks på grillspyd med gresk salat

Laksespyd på grillen er veldig enkelt å lage og alltid populært. Hvis du i tillegg serverer gresk salat garanterer vi suksess.

Fremgangsmåte

Laksespydene:
Varm opp grillen.

Skjær laksefilet i store terninger og træ fire terninger på hvert grillspyd. Bruker du trespyd må disse ligge i vann i minst 20 minutter slik at de ikke tar fyr på grillen.

Bland fennikel, nellik og chili godt sammen, og rull laksespydene i krydderblandingen.

Grill laksespydene 2 minutter på hver side. Varm pitabrød lett på grillen rett før servering.

Tzaziki:
Skrell agurken, del den på langs, ta ut innmaten og riv den grovt.

Dryss litt salt over og la det hele hvile i 15 minutter. Sil av væsken.

Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper. Lar du tzatzikien stå litt får du mer smak på den.

Gresk salat:
Skjær tomat, agurk og fetaost i terninger, og sjalottløk i tynne båter.

Bland inn oliven og finhakket oregano, og hell olivenolje over salaten.

Server laksespydet i nystekte pitabrød med gresk salat og tzaziki.

Tips: Hvis du ikke får tak i matyoghurt  kan du bruke vanlig yoghurt naturell, men la den da renne av seg noe av væsken i et kaffefilter (ca 1 time) slik at den er god og tykk.

Sjømat på grillen

Se alle de gode grilltipsene her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Godfisk.no

5
5/5 etter 10 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen