Lakseburger med kremostdressing
Foto: Kim Holthe

Lakseburger med kremostdressing

Denne lettlagete burgeroppskriften med laks i hovedrollen vil garantert falle i smak hos både liten og stor.

Fremgangsmåte

  1. Finhakk eller grovmal laksefileten og rør inn gressløk, salt og pepper.
  2. Form fire flate kaker og stek dem gylne og akkurat gjennomstekte i smør over middels høy varme, 2 - 3 minutter på hver side.
  3. Rist brødskivene, gjerne i grillpanne, del dem i to og legg en burger på den ene halve skiven sammen med salat, tomater og agurk. Dekk med den andre skiven.
  4. Rør sammen kremost og fløte og legg en skje på hver burger. Det smaker også godt med litt revet sitronskall i dressingen.
  5. Du kan også bruke en annen dipp eller saus om du ønsker.
  6. Pynt med en agurkskive og en minitomat.

Server gjerne med en god salat , ovnsbakte rotgrønnsaker eller gode poteter ved siden av.

Hamburgerbrød slik som Hellstrøm vil at du skal lage de

Her finner du flere fristende burgere

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her