Ovnsbakte rotgrønnsaker med sitron
Foto: Kim Holthe

Ovnsbakte rotgrønnsaker med sitron

Ovnsbaker du rotgrønnsaker får de deilig smak. Når du tilsetter sitron får retten enda et løft. Kjapt og lage og tilsvarende å servere.

Fremgangsmåte

Skrell sjalottløken og del den i fire.

Rotgrønnsakene skrelles og deles i grove staver, skiver eller båter.

Bland alle grønnsakene sammen og ha dem i en ildfast form sammen med sitronskiver.

Del chilien i to på langs og fjern frøene. Legg chilien sammen med de andre grønnsakene.

Hell olivenolje over grønnsakene og dryss på sukker og salt.

Bak grønnsakene i ovn på 180°C i 20-25 minutter til de er møre og har fått en gyllen fin farge. Vend forsiktig blandingen underveis.

Tips:
Ovnsbakte grønnsaker passer til det aller meste.  Den kan også serveres alene som en egen grønnsaksrett, gjerne med litt reven parmesan over.
 

Sendt inn av Frukt.no

5
5/5 etter 9 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen