Pestobakte poteter
Foto: Inkognito

Pestobakte poteter

Pestobakte poteter passer perfekt som deilig tilbehør til middagen. Du kan også brukte de som en lett forrett.

Fremgangsmåte

Vask potetene godt og del dem på langs.

Ha potetene i en ildfast form og sprinkle over oljen. Krydre med salt og pepper og vend rundt slik at olje og krydder er jevnt fordelt over potetene.

Legg potetene slik at snittflaten er opp. Stek potetene i ovn på 200 grader til de er møre (ca 20 min).

Når potetene er møre fordeles pesto og revet parmesanost over. Gratinér potetene i ovn på 225 grader til osten er smeltet.

Dryss basilikumblader og ristede pinjekjerner ved servering.

Bruk gjerne litt store mandelpoteter til denne retten.

Spenstige potetretter

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker

4
4/5 etter 24 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen