Fiskeburgere med pitabrød og grønnsaker
Foto: ALLEKO

Fiskeburgere med pitabrød og grønnsaker

Burger et alltid populært, og med denne oppskriften får du lurt i deg både fisk og grønt i tillegg

Fremgangsmåte

Skjær fiskefilet og røykt fisk i biter. Ha det i en foodprosessor sammen med egg, potetmel, salt og pepper. 

Kjør et par minutter til en jevn farse. Rør inn finhakkede urter og purre. La gjerne farsen hvile litt i kjøleskap.

Form farsen til burgere. Stek ved svak varme til de er gylne og gjennomstekte.

Grønnsaker:
Poteter, gulrøtter, sjalottløk og purre deles i avlange stykker og surres lett i olje. Ha i fiskebuljong og kok opp. La grønnsakene trekke til de er møre.

Server burgerne og grønnsakblandingen i burger- eller pitabrød.

Tips:
Fiskeburgerne kan også serveres på en brødskive sammen med salat og gjerne en dressing.

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
+

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella

Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette var bestemors favorittdessert
Ukens kake

Dette var bestemors favorittdessert

Har du levd noen tiår, husker du sikkert den gammeldagse festdesserten Marte Knipe. Sikre deg oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når du baker torsken (eller skreien) under en skorpe som her, blir den ekstra god
Dagens rett

Når du baker torsken (eller skreien) under en skorpe som her, blir den ekstra god

Med en god skorpe av persille, hasselnøtter og loff, blir torsken saftig helt fram til den skal spises.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her