Slik baker du pitabrød
Apéritif

Slik baker du pitabrød

Pitabrød smaker fortreffelig som alternativ til brød og kan fylles med pålegg, dressing og grønnsaker som en egen rett.

Fremgangsmåte

  1. Ha mel i en bolle. Pisk ut tørrgjæren i lunkent vann. Ha i olje og salt og rør det inn i melet. 
  2. Tips:
    Ved å blande inn grovt mel i blandingen, får du en annen type pitabrød.
  3. Kna til fin fast form elastisk og ikke klissete. Enten for hånd eller med kjøkkenmaskin. 
  4. Dekk bakebollen med kjøkkenhåndkle og la heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  5. Ha deigen ut på et melet bakebord, og arbeid til smidig. Del inn i 16 emner og bak dem ut som når du lager rundstykker.  La etterheve i 10 minutter.
  6. Kjevle bollene flate - ca 1 cm. Legg dem på  en stekeplate med bakepapir. La etterheve under kjøkkenhåndkle til nesten dobbel størrelse, ca. 45 min.
  7. Stek pitabrødene midt i ovnen ved 225 grader i 8–10 minutter.
  8. Pitabrødene blåser seg opp og det er dette som skaper hulrommet i brødene.
  9. Avkjøl på rist.

Del pitabrødene langs kanten og fyll dem med med pålegg, dressing og grønnsaker.  Du kan også pensle med olje og grille rett før servering. 

Se alt det deilige du kan bruke pitabrød til

Her får du mange veldig gode oppskrifter på brød i mange varianter.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Dagens rett

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus
Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus

Planleggingen starter dagen før, men når kjøttet er vel marinert og paprikasausen ferdiglaget, er middagen rett rundt hjørnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden
Dagens rett

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden

Ferdigrenset krabbe er den beste fast-food som finnes. Perfekt til fredagskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld
Ukens drink

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld

Denne helgen oppfordres du til å ta en liten latino. Eller kanskje en stor, for denne drinken blir garantert ikke stående igjen på bordet - halvdrukket. Frisk kombinasjon av vodka og tequila gjør den til en potensiell sommerfavoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her