Fiskeburgere med pitabrød og grønnsaker
Foto: ALLEKO

Fiskeburgere med pitabrød og grønnsaker

Burger et alltid populært, og med denne oppskriften får du lurt i deg både fisk og grønt i tillegg

Fremgangsmåte

Skjær fiskefilet og røykt fisk i biter. Ha det i en foodprosessor sammen med egg, potetmel, salt og pepper. 

Kjør et par minutter til en jevn farse. Rør inn finhakkede urter og purre. La gjerne farsen hvile litt i kjøleskap.

Form farsen til burgere. Stek ved svak varme til de er gylne og gjennomstekte.

Grønnsaker:
Poteter, gulrøtter, sjalottløk og purre deles i avlange stykker og surres lett i olje. Ha i fiskebuljong og kok opp. La grønnsakene trekke til de er møre.

Server burgerne og grønnsakblandingen i burger- eller pitabrød.

Tips:
Fiskeburgerne kan også serveres på en brødskive sammen med salat og gjerne en dressing.

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her