Laksefilet med appelsin og grønnsaker
Foto: Alf Børjesson

Laksefilet med appelsin og grønnsaker

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 175 grader og smør en ildfast form.

Kok opp lettsaltet vann til grønnsakene. Skrell gulrøttene og skjær dem i strimler. Del purren på langs og skyll den. Skjær purre i skiver, del brokkoli i buketter.

Kok gulrøttene først i ca 2 minutter. Tilsett purre og brokkoli og la koke i ytterligere 1 - 2 minutter. Hell vannet godt av og fordel grønnsakene i bunnen av formen.

Del fisken i serveringstykker som legges oppå og innimellom grønnsakene.

Vask og skrubb appelsinene under lunkent vann. Riv skallet av én appelsin, og press saften. Saften helles over laksen og appelsinskallet drysses over. Den andre appelsinen skjæres i båter som fordeles mellom laksestykkene.

Dryss salt og pepper over det hele.

Sett formen inn øverst eller midt i stekeovnen og la den steke på 175 grader i ca 15 - 20 minutter, til fisken er knapt gjennomstekt.

Server med kokte poteter eller ris.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her