Laksesommerfugl med mandelrømme og currysaus
Foto: Studio Frea

Laksesommerfugl med mandelrømme og currysaus

Fremgangsmåte

Skjær filetstykkene på midten, mot skinnet. Vær forsiktig så ikke skinnet blir kuttet.

Brett så ut filetstykkene slik at de minner om en sommerfugl. Strø på salt og pepper etter smak.

Brun mandlene et par minutter i en varm panne mens de hele tiden beveges. Knus de lett brente mandlene i små biter.

Fisken stekes i meierismør et par minutter på hver side i stekepanne på middels høy varme. Snu laksen straks den er passe brunet.

Pass på å ikke steke laksen tørr, den skal være saftig, nesten rosa innvendig. Drypp sitronsaft over laksen mens den stekes. Legg laksen på et svakt oppvarmet fat etter steking.

Saus:
Ha currypulveret i stekesjyen fra laksen og la frese litt før du tilsetter finhakket hvitløk ogmatfløten. La koke litt inn.

Anrett først saus på tallerken. Deretter legges laksen på tallerkenen med to-tre toppede spiseskjeer rømme på toppen. De knuste mandlene strøs over rømmen.

Cherrytomatene deles i to og legges lekkert ved siden av laksen. Strø litt persille over tomatene.

Server med dampede poteter.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Terje Enge, GolOppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2008

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 185.90 kr Bestillingsutvalget
    82 POENG
Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag
Dagens rett

Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag

Saftige skiver av rosastekt biffkjøtt på godt brød med brie og aioli. Mer trenger du faktisk ikke. Bare oppskriften, og den får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her