Varm en tykkbunnet stekepanne og rist sesamfrø, valmuefrø, mandler, chili, hvitløk, ingefær og løk. Avkjøl og mal fint i en mikser.
Varm klaret smør eller olje i pannen. Ha i kardemommefrø, kanel og nellik, og fres krydderet til nellikspikerne sveller. Tilsett kjøtt, spisskummen og koriander. Rør i krydderblandingen. Smak til. Legg på lokk og la putre i 60-75 minutter, til kjøttet er mørt.
Ta gryten av platen. Bland fløten, bortsett fra 1 ss, med maisenna. Rør blandingen forsiktig i lammegryten. Varm forsiktig opp til kokepunktet og server, med sesamfrø og fløte på toppen.
Mange supre oppskrifter med lam finner du her
Har du lyst til å lage en annen indisk rett så se her
Flere oppskrifter på lammegryter finner du her
Mange andre deilige retter med lam
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig