Lammefrikasse
Foto: Mari Svenningsen

Lammefrikasse

Dette er den tradisjonelle oppskrift på lammefrikassé. Du serverer den med høstens grønnsaker og hvit saus. En klassisk rette du kan servere som garantert er en suksess

Fremgangsmåte

Kok opp vann og legg i kjøttstykkene. Kok opp på nytt, skum av.

Tilsett salt og la kjøttet trekke ved svak varme i ca. 45 minutter. Løft ut kjøttet og ha i grønnsaksblandingen. La grønnsakene koke i 3 minutter.

Lag en jevning av vann og hvetemel og ha i litt og litt i gryten, mens du rør forsiktig om.

Ha i sitron og rømme. Smak til med salt og pepper. Anrett kjøttet på et fat og ha sausen med grønnsaker over.

Serveres med kokte poteter.
 
Tips: Du kan selvsagt bruke ferske grønnsaker som gulrøtter, sellerirot, broccoli eller det du liker best.
 

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt

5
5/5 etter 51 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen