Lammegryte fra Rogaland
Foto: Matprat/Astrid Hals

Lammegryte fra Rogaland

Slik vil de ha fårikålen i Rogaland. Det blir en lammegryte. Her har du oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Skyll av kjøttet. Vann ut et par timer hvis det er for salt.  Skjær opp i passe store serveringsstykker.
  2. Skrell poteter og løk. Skjær deretter potetene i tykke skiver og løken i tynne skiver
  3. Legg kjøtt, løk og poteter lagvis i en ildfast form. Dryss gjerne grovkvernet pepper mellom lagene. Hell på vann. Dekk formen med aluminiumsfolie eller lokk.
  4. Sett formen på nederste rille i ovnen ved 200 grader. Stekes ca 2-2½ time.
  5. Ta av folien og sett formen høyere i ovnen de siste 20 min, slik at potetene får farge. Strø den hakkede persillen over på toppen når den er ferdig.

Servér gjerne med flatbrød.

Rogaland er blant fylkene hvor det spises mest lam. Denne gryta er en enkel rett som fint kan lages på forhånd og deretter varmes opp igjen.

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her