Lammegryte med hvite bønner og tomat
Foto: Kai Nordrum

Lammegryte med hvite bønner og tomat

Fremgangsmåte

Del kjøttet i 3 x 3 cm store terninger. Fres kjøttet i olivenolje til det får en pen brunfarge og tilsett hvitvin og kraft. Salte og pepre og tilsett en boks med hakkede tomater.

Kok opp og skum godt. La kjøttet småkoke under lokk i 30 minutter, så tilsettes hele hvitløksfedd med skallet på, rensede småløk og hvite bønner som har ligget i rikelig med vann natten over. Nå er også tiden inne for å tilsette timian og rosmarin.

Kok opp og la gryten stå og småkoke under lokk i en time. Smak til med salt og pepper og tilsett cherrytomater fem minutter før servering. Serveres med brød til.

Sendt inn av Fra boken: Stiansens kulinariske koffert, Dinamo Forlag

5
5/5 etter 10 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen