Lammekjøtt med grønne oliven, honning og rosmarin
Foto: vkuslandia

Lammekjøtt med grønne oliven, honning og rosmarin

Fremgangsmåte

Gni store terninger av renskåret lammekjøtt fra låret med hvitløk. Hell over godt med olivenolje og sauter i 10 minutter til kjøttet skinner. Hell over vineddik samt litt brunt sukker. Kok i 30 minutter, tilsett grønne oliven som i denne retten fungerer som grønnsak. Lag en sursøt saus av vineddik, honning og sitron. Ha i gryta, kok videre i 20 minutter. Smak til med sitron eller honning hvis sausen ikke er riktig balansert. Tilsett en rosmarinkvist, legg på lokk og la trekke i 10 minutter.

Litt om retten:
Dette er ingen tradisjonell rett men en som den kretenske kokken Lambraki har komponert ut fra at disse sprø og bitre grønne olivenene (cracked olives) brukes mye i matlaging på Kreta, og ikke bare som snack. Grønne oliven, små blekksprut og sitron er en veldig vanlig kombinasjon.

Mange andre deilige retter med lam

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på omeletten som garantert gir mersmak
Dagens rett
Ovnsbakt grønnkålomelett

Lag en vri på omeletten som garantert gir mersmak

Dette kan bli din nye favorittoppskrift på omelett. Supersunn og supergod.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her