Lammekoteletter med dill Suvawale som i India
Apéritif

Lammekoteletter med dill Suvawale som i India

Dette er det indiske kjøkkens svar på snitzel - men her med lam, og en annen type panering enn hva vi er vant med.

Fremgangsmåte

  1. Mos poteter sammen med gurkemeie, chili, koriander og spisskummen, korianderblader, dillfrø og salt.
  2. Tips:
    Om du ikke får tak i dillfrø, kan du bruke fennikelfrø. 
  3. La kotelettene trekke i så mye vann at det dekker dem, sammen med ingefær, hvitløk og salt i 1/2 time, til de er gjennomkokte. La dem renne helt av.
  4. Dekk hver kotelett med potetmos og sett til side i 10 minutter til potetmosen stivner.
  5. Lag en ganske tykk røre av mel, bakepulver, salt og litt vann.
  6. Varm oljen til den ryker. Dypp kotelettene i røren og stek dem til de er gylne.
  7. La kotelettene renne av seg på tørkepapir. Serveres varme med ketchup og peppermyntechutney og selvsagt kokt ris på indisk vis - pulao.  Pynt med frisk dill.

Tips: Denne retten passer til lunch sammen med en øl på en varm søndag, eller til middag sammen med salat og en rykende varm, duftende pulao.

Mange flere deilige retter med lammekoteletter

Mange indiske retter du må prøve

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli din nye favorittsalat
Dagens rett

Dette kan bli din nye favorittsalat

Lag ekstra stor porsjon av denne middagssalaten, for den smaker like godt senere på kvelden. Sjekk den raske oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her