Lammestek med ansjospesto
Foto: Matprat/Astrid Hals

Lammestek med ansjospesto

Vi har verdens beste lam i Norge. Det er særlig i påskehøytiden vi lager gode lammeretter. Her er en spennende oppskrift på lammestek med ansjospesto.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 125 grader og lag ansjospesto etter oppskriften nedenfor.
  2. Krydre låret med salt og pepper. Avpass saltmengden etter smaken på pestoen. Dekk låret med ansjospesto.
  3. Lag små snitt i kjøttet med en spiss kniv og stikk rosmarinstilkene i kjøttet.
  4. Sett i steketermometer i den tykkeste delen av steken og stek til termometeret viser ønsket temperatur. Ved 65 grader er kjøttet rosastekt, ved 70 grader er kjøttet gjennomstekt.
  5. La steken hvile 10-15 minutter før oppskjæring (kjernetemperaturen øker da med ca 5 grader).
  6. Server stekte poteter eller potetgrateng ved siden av, samt en frisk grønn salat eller ratatouille.
  7. Ansjospesto:
  8. La laken renne fra og tørk ansjosen i papirhåndkle.
  9. Rens og del hvitløken i mindre biter.
  10. Ha ansjos og hvitløk over i en liten blender. Sett i gang maskinen og tilsett olivenolje dråpevis inntil all oljen er ispedd og mosen er passe tykk.

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en skikkelig Lucia-fest
Julemat
Oppskrift lussekatt

Lag en skikkelig Lucia-fest

Her er historien om Santa Lucia og oppskriftene på lussekatter og tilhørende drikke, og et utvalg andre safransmakende søtsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får blåskjellene Lucia-skrud
Dagens rett
Blåskjell i safransaus

Slik får blåskjellene Lucia-skrud

Det er lov å kose seg litt ekstra når det er Lucia-dag, og du vil bli overrasket over hvor godt blåskjell og safran hører sammen,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet
Ukens drink

Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet

Gin er mer populært enn noensinne. Her får den ekstra smak av safran, og blandet med andre smaksforsterkere blir dette en drink du husker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her