Lammestek

Lammestek

Fremgangsmåte

Gni lammelåret godt inn med krydder. Vil du ha hvitløk i, lager du små snitt i steken med spiss kniv og stikker inn hvitløkbåtene som du først deler på langs. Ha løk, gulrøtter og vann i en langpanne eller ildfast form. Legg steken over og stikk inn steketermometer i den mest kjøttfulle delen. Stek ved 125 grader i 2-3 timer. 70 grader på steketermometeret gir rosa stek, 76 grader er gjennomstekt.

La steken hvile minst et kvarter før oppskjæring. Imens lager du sausen. Gi sjyen et oppkok og tilsett jevningen mens du rører godt. Smak til med solbær, soya, salt og pepper. Serveres med stekte potetbåter, sukkererter, gulrøtter, sopp og persille. Grønnsakene freses lett i smør på pannen.

4
4/5 etter 10 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen