Langtidsgrillet lammebog til påske
Kaja Rambæk Holmboe Bang for Weber

Langtidsgrillet lammebog til påske

Langtidsgrillet lammebog eller lammestek om du vil, må du prøve. Med tilbehøret gjør det måltidet til en kulinarisk opplevelse.

Fremgangsmåte

  1. Begynn dagen før du skal grille:
    Lag noen riss i bogen. Mos alle krydderne, hvitløken og tomatpuré sammen, gjerne i en morter, blender eller kjøkkenmaskin hvis du har det.
  2. Bland inn olivenoljen og gni blandingen godt over hele kjøttstykket.
  3. Legg i en pose over natten i kjøleskap.
  4. Ved grillen:
    Skru på grillen og la den bli god og varm.
  5. Start med å brune bogen på grillen over direkte varme på 180 °C. Snu kjøttet slik at alle sider får farge.
  6. Etter ca. 20 min skrur du ned varmen til 120 °C og legger kjøttet i en keramisk grillform eller lignende for å fange opp kjøttsaften.
  7. Tilsett ca. 1/2 liter vann, hvitvin eller eplejuice hvis du oppdager at det trengs mer væske.
  8. La stå i 4-5 timer og snu kjøttet ca. hver halvtime og pensle kjøttet med væsken fra pannen.
  9. Når kjøttet slipper beinet, er det ferdig, med en kjernetemperatur mellom 65-70°C og kan hvile 20-30 min før servering. (Du kan gjerne skru opp varmen og gi kjøttet en ekstra omgang på 200 °C i noen minutter for sprø stekeskorpe i slutten. Snu jevnlig for å unngå brente områder.)

Server med masse deilige grønnsaker som disse og yoghurtdressing med finhakket mynte (smakt til med sitron, salt og pepper), hummus, granteplefrø og pitabrød som du varmer raskt på grillen.

Tips:
Ras el hanout-krydderblanding lager du selv slik: ½ ts kanel, ½ ts ingefær, 2 ts paprika, 1 ts revet muskat, 2 ts karri og 1 ss spisskummen

Se våre andre oppskrifter på lammestek

Bak pitabrødene selv

Har du lyst til å legge noe annet på grillen finner du det her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Kaja Rambæk Holmboe Bang for Weber

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan også en burger serveres
Dagens rett

Slik kan også en burger serveres

En skikkelig saftig burger med frisk paprikasalsa er dagens lille fristelse.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her