Grillede gulrøtter med ristede hasselnøtter og persille
Weber

Grillede gulrøtter med ristede hasselnøtter og persille

Disse grillede grønnsakene passer utmerket til de fleste andre tingene du legger på grillen.

Fremgangsmåte

  1. Vask og skrubb/skrell gulrøttene, grovhakk nøttene og hakk bladpersille. 
  2. Ved grillen:
    Hasselnøttene kan ristes på forhånd. La dem ligge på grillen i en grillform i ca. 15 min på 200 °C. Massér dem i et kjøkkenhåndkle til det brune skallet flasser av, og hakk i grove biter. Sett til side mens gulrøttene grilles.
  3. På sidebrenneren kan du brune smøret. Smelt på medium varme og la det stå til det skummer seg på toppen. Pass på at det ikke brenner seg. Smøret skal ha en gyllen nøttebrun farge. Skrap gjerne bunnen, men sørg for at det ikke er er brente rester som har samlet seg der.
  4. Gulrøttene kan pensles med litt smeltet smør og krydres godt med flaksalt. Grilles på plancha eller keramisk stekeplate i ca. 20 min til de er gylne. Når gulrøttene er ferdige, kan de vendes i det brunede smøret, ristede hasselnøtter og frisk persille.

Flere forslag til grønnsaker på grillen

Her finner du mange vegetaroppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Weber

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her