Lettsaltet torsk med gulrot og nøttesmør
Veronica Pedersen

Lettsaltet torsk med gulrot og nøttesmør

Fremgangsmåte

Start med å skrubbe potetene godt, rensk gulrøttene. Legg potetene i kasserolle og dekk dem med vann, kok opp, ca 20 minutter på middels varme. Ha vann i en kasserolle til gulrøttene, sett på koking slik at vannet koker, skjær gulrøtter i julienne-biter, ha i 1 ts salt i vannet og kok dem i 10-15 minutter.

Sett på 2 liter vann til fisken. Ha oppi fisken når vannet koker. Ha fisken i kokende vann og la den trekke i ca 15 minutter.

Varm opp stekepannen, hakk hasselnøtter i biter og rist dem i pannen i 5-10 minutter.Når nøttene er ristet, has de over i en liten kasserolle sammen m ekte smør, la dette stå på 1, slik at smøret smelter og alt holder seg varmt.

Kjenn med kniv om poteter og gulrot er kokt, når de er ferdige ta av vannet. Legg opp fiskebiter på tallerkener, poteter (gjerne med skall om det er nypotet), gulrøtter og ta en øse og tøm nøtter og smelta smør over potetene og gulrøttene. De som ønsker det kan også ha smelta smør på fisken.

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk

Her finner du mange oppskrifter med torsk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Veronica Pedersen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her