Foto: Tine kjøkken

Lettvint fiskegryte

Det skal ikke mye til for å lage en god fiskegryte. God sjømat har så mye egensmak at det trengs ikke så mange ingredienser. Her er den enkle oppskriften.

Fremgangsmåte

Vask og kutt purre i tynne skiver.

Fres purre i smør i en vid gryte eller panne i noen minutter og strø over hvetemel. Spe med melk under stadig omrøring. La koke noen minutter for å få bort melsmaken. Tilsett valgfri paprika.

Skjær torskefileten i store terninger a 3x3 cm. Fordel fisken i sausen. La den ligge og trekke i 5 - 10 minutter.

Ha i reker rett før servering. Serveres med ruccula eller en blandet salat og nykokt ris ved siden av.

Tips: Her kan du godt bruke en annen type fisk slik som sei, steinbit eller laks dersom du ønsker det.

Mange flere fiskegryter og supper

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av

5
5/5 etter 14 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen