Lørdagspai
Foto: Matprat

Lørdagspai

Hva med en deilig og lettvint middag? Denne smakfulle paien der lyst kjøtt i form av kylling eller kalkun spiller hovedrollen.

Fremgangsmåte

Ha hvetemel, kjøleskapkaldt smør i biter og kaldt vann i food processorbollen. La maskinen gå til smøret er findelt og deigen samlet. Eller smuldre smøret i hvetemelet og ha i vannet. Bland alt sammen til en deig. Legg deigen kjølig i plast i ca. 30 minutter.
 
Kjevle deigen og ha den i paiform på 24-26 cm i diameter. Trykk den ut og opp langs kanten. Prikk bunnen med gaffel. Kle paibunnen med bakepapir og ha i tørkede erter eller bønner og forstek paibunnen i 10 minutter ved 200 grader.
 
Rens kyllingen for bein og skjær kjøttet i mindre biter, eller bruk rester av kalkunkjøtt. Rens paprikaen og skjær den i biter. Vask og snitt purren i små biter. Fres purre og paprika i litt smør i en stekepanne. Legg kyllingkjøttet i bunnen på det forstekte paibunnen, fordel purre/paprika, mais og syltet løk over. Stø på den revne osten.
 
Visp sammen melk, egg, salt og pepper. Hell det over paien og stek den. Server gjerne en frisk salat til.
 
Forstek paibunnen i ovn ved 200 grader i ca. 10 minutter, hele paien skal stekes ved 200 grader i ca. 30 minutter.
 

Sendt inn av TINE Kjøkken

3
3/5 etter 7 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen