Luksus fiskesmørbrød med remulade
Foto: Margrethe Myrer

Luksus fiskesmørbrød med remulade

Enten du bruker rester fra gårsdagens fiskemiddag, eller koker fisken i dag, tar det ikke lang tid å lage denne retten. Selvfølgelig lager du remuladen selv.

Fremgangsmåte

Rist brødet og smør litt godt smør på det.

Dekk brødskiven med salat og legg eventuelt på litt hjemmelaget remulade.

Fordel eggeskiver på smørbrødet og legg på et fiskestykke eller biter av kokt fisk på toppen.

Legg på litt ekstra remulade og pynt med ferske reker og server gjerne med sitron ved siden av.
 
 

Tips: Har du ikke ferdig kokt laks er det ingen kunst å posjere laksefileter.

Kutt opp benfrie fileter i passe porsjonsstykker med skinnet på og strø over litt salt. La filetene ligge mens du koker opp godt saltet vann (her kan du godt smaksette med sitronskiver, dill eller andre krydder du liker).

Skyll av saltet fra filetene og legg dem i en ildfast form med skinnet opp. Hell over laken (vannet) til den dekker fisken.

Når du kan trekke av skinnet uten makt er filetene perfekt kokt og klare til servering.

Flere lekre lakseoppskrifter finner du her

Lyst på et annet smørbrød finner du veldig mange oppskrifter her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt

5
5/5 etter 50 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen