Lun Bruschetta for Kjølige Kvelder

Ingredienser
8 skiver parmaskinke / cotto / speck
4 store smakstomater, grovt hakkede
2 fedd presset hvitløk
2ss jomfruolje
1ts balsamico
litt ruccola salat
4 skiver saftig italiensk brød
sjøsalt og nykvernet sort pepper

Fremgangsmåte

8 skiver parmaskinke er ca. 150gr. Varm ovnen til 225°C.

Ta skinnet av tomatene ved å dyppe dem i kokende vann, også legge dem noen minutter i isvann. Eller ved å bruke en god grønnsaks-skreller. Del hver tomat i fire båter og ta ut innmaten. Hakk tomatkjøttet i grove biter.

Bland presset hvitløk, tomatkjøtt, balsamico og olivenolje i en skål. Smak til med litt salt og pepper. Legg tomatblandingen i aluminiumsfolie og pakk godt inn. Stekes i ca 10 minutter.

Pensle brødet med litt olivenolje og rist i ovnen til brødet er lett ristet. Legg litt ruccola på hver skive, siden 2 skinkeskiver, og til slutt den varme tomatblandingen.

Sendt inn av Rita Simensen

Forsiden akkurat nå
Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater
+
Tester

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater

Champagnehylla får fint besøk i mai. Også blant hvitvinene er det noen godbiter i det øvre prissjiktet, samt et godt kjøp under 200 kroner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus
Dagens rett

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Pizza er populært, og hjemmelaget pizza er det aller beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her