- Sett ovnen på 200 grader.
- Smuldre margarin og mel. Bland i melis og kesam og kna sammen til en smidig deig.
- Kjevle deigen ut og kle en 26 cm paiform. Prikk deigen med en gaffel og forstek bunnen ved 200 grader i ca. 10 min. Avkjøl.
- Senk temperaturen i ovnen til 180 grader.
- Mens paibunnen avkjøles fjerner du plommesteinene. Legg plommene tett i tett i bunnen av paiformen.
- Dryss på litt av sukkeret. Visp sammen egg, fløte, sukker og vaniljesukker og hell det over plommene.
- Stek paien ferdig ved 180 grader i ca. 45 min.
Tips: Server paien lun, gjerne med vaniljeis, vaniljekrem eller vaniljekesam.
Her finner du mange oppskrifter på deilige paier
Se alt det andre du kan lage med plommer
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig