Maltwhisky- og maple-is
Ole Martin Alfsen

Maltwhisky- og maple-is

Fremgangsmåte

Med ismaskin:
Kok opp sirup og la den koke inn til halve mengden, kjøl den ned litt før du tilsetter maltwhisky. Kok opp fløten og slå over plommene mens du ivrig rører for å unngå eggetråder. Ha sirupen sammen med fløten og sett den tilbake på varmen, lav varme riktignok. Varm opp mot kokepunktet mens du hele tiden rører med en slikkepott. Når smeten begynner å sette seg (dekker baksiden på en skje), slår du den over i en bolle og kjøler den ned før du kjører den i ismaskinen.

Har du ikke ismaskin kan du lage isparfait. Den krever ikke noe særlig mer kunnskap eller kløkt, og kan hvis den er korrekt laget, bli bedre enn "proffutgaven".

Uten ismaskin:
Eggeplommer piskes i kjøkkenmaskin, hell så over kokende sukkerlake/sirup og la den gå i maskinen noen minutter før du plasserer piskebollen i en større bolle eller i oppvaskkummen fylt med iskaldt vann og isbiter. Fortsett og pisk for hånd til smeten er helt kald, tilsett maltwhisky og løft inn den piskede kremen. Fylles i store eller små former og fryses ned.

Sendt inn av Ole Martin Alfsen

Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om vin: rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om vin: rødvin

Lær det grunnleggende om rødvin og smak deg gjennom åtte ulike viner. Kurset passer for nybegynnere og krever ingen forkunnskaper. Dette er tredje og siste kurset i vår kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her