Maltwhisky- og maple-is
Ole Martin Alfsen

Maltwhisky- og maple-is

Fremgangsmåte

Med ismaskin:
Kok opp sirup og la den koke inn til halve mengden, kjøl den ned litt før du tilsetter maltwhisky. Kok opp fløten og slå over plommene mens du ivrig rører for å unngå eggetråder. Ha sirupen sammen med fløten og sett den tilbake på varmen, lav varme riktignok. Varm opp mot kokepunktet mens du hele tiden rører med en slikkepott. Når smeten begynner å sette seg (dekker baksiden på en skje), slår du den over i en bolle og kjøler den ned før du kjører den i ismaskinen.

Har du ikke ismaskin kan du lage isparfait. Den krever ikke noe særlig mer kunnskap eller kløkt, og kan hvis den er korrekt laget, bli bedre enn "proffutgaven".

Uten ismaskin:
Eggeplommer piskes i kjøkkenmaskin, hell så over kokende sukkerlake/sirup og la den gå i maskinen noen minutter før du plasserer piskebollen i en større bolle eller i oppvaskkummen fylt med iskaldt vann og isbiter. Fortsett og pisk for hånd til smeten er helt kald, tilsett maltwhisky og løft inn den piskede kremen. Fylles i store eller små former og fryses ned.

Sendt inn av Ole Martin Alfsen

Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her