Marinerte kyllingbryst
Foto: opplysningskontoret for egg og kjøtt

Marinerte kyllingbryst

Denne retten med marinerte kyllingbryst kommer du garantert til å lage flere ganger.

Fremgangsmåte

  1. Marinaden:
  2. Bland alle ingrediensene til marinaden godt. Tørk av kyllingbrystene med kjøkkenpapir og rens bort det gule fettet. Legg kyllingbrystene oppi marinaden og bland godt. La dem ligge i minst en halvtime men jo flere timer de ligger, jo bedre blir de. Ta kjøttet opp av marinaden og tørk av.
  3. Kjøttet:
  4. Sett steikeovnen på 200 grader.
  5. Sett kokeplaten på trinn 7. Varm opp 2 ss olje i en steikepanne og steik aller først østerssoppen til den blir gylden. Legg over på et serveringsfat og dryss over litt salt og pepper.
  6. Så steiker du, i den samme steikpanna, kyllingbrystene i 2-3 minutter på hver side til de har fått en fin steikeoverflate. Legg dem over i et ildfast fat og sett det i steikeovnen i 6 minutter for ettersteiking.
  7. Imens heller du 2 dl vann sammen med resten av marinaden i steikepanna og koker den nesten ut. Det skal bli 1 ½ - 2 dl saus igjen.
  8. Hell gjennom en sil (for å fjerne steikerester) og smak til med salt og pepper. Server sammen med kyllingbrystene, nudler eller pasta og litt salat eller grønnsaker etter valg.
  9. Pasta eller nudler:
  10. Kok dem i lettsaltet vann (2 l vann og 1 ss salt) etter bruksanvisningen på pakken. Hell av vannet gjennom et dørslag (sil) når de er kokt. Ha pasta/nudler i en bolle og tilsett olje eller smør.
  11. En god salat lager du slik:
  12. Riv av bladene av 1 issalat. Skyll dem i kaldt vann og legg dem på kjøkkenpapir. Legg ½ pk rucculasalat i kaldt vann i noen minutter. Hell av vannet og tørk godt. Skyll 1 pk cherrytomater og del dem i to. Bland alt sammen i en salatbolle. Visp sammen 2 ss extra virgin olivenolje, 1 ss sitronsaft eller balsamicoeddik og ¼ ts salt. Hell over salaten og bland godt.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her