Marinerte multebær med brunsukkerrømme
Espen og Line Ottem, Ongajoksetra

Marinerte multebær med brunsukkerrømme

Multer i kryddermarinade smaker så godt med rømme og karamellisert sukker

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann, sukker, stjerneanis, nellikspiker og kanel. La laken småkoke til den begynner å tykne. Kok inn til ca halv mengde.  Varm multebærene i laken, men pass på så de ikke koker!
  2. Smelt sukker på høy varme og drypp dekorative knekk på bakepapir. Pisk brunsukker inn i rømmen.
  3. Multene kan gjerne serveres lun, men hvis du lager desserten på forhånd, smaker den også utmerket kald.
  4. Anrett multene og rømmen i skåler med et lite dryss brunt sukker og knekk.
  5. Multebær er noe av det beste høsten har å by på, og nyrørte multer er en lettvint delikatesse. Hvis du har lyst til å prøve noe nytt, eller har noen multer liggende i fryseren, er dette en spennende variasjon å teste ut.
  6. Sukkerrømmen har den særegne smaken av brunt sukker, og balanserer fint smaken av de marinerte multene.

Flere deilige desserter med multer

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Espen og Line Ottem, Ongajoksetra

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her