Marinerte scampi

Ingredienser
Scampi a la Linn ;)

Du trenger: til 4 personer
Frossne scampi (-beregn ca 100g pr pers)

Og da må jeg bare skyte inn for gravide, for det er veldig viktig, at du MÅ rense rekene før du marinerer de. Mange steder, ser man at de ikke er renset og det kan være farlig for gravide. Som fesk friterte scampi kan man ikke se om de er renset, så jeg anbefaler dere å ikke spise de. Kan dere ikke rense scampi, kjøp ferdig renset. Eller få de i ferskvaren å vise dere hvordan du gjør det. En skikkelig grise jobb.

Så..... tilbake til ingredienser:

2 fedd hvitløk (presset)
1 sitron
1/2 ts sukker
Fersk basillikum
Fersk ingefær
2 ss Soyasaus
Olivenolje
Og den hemmelige ingrediensen : ØSTERSAUS! (ikke si det til noen, så blir dette en "kokke kunnskap" som folk kommer til å stille spmtegn til. Kult at BARE du kan denne opskriften. Har mange venner som prøver og få det ut av meg, men da mister jeg jo gjester her!!! hehehe)
Salt og pepper
(og rødvin om du vil....det er ikke farlig å ha i det, da alkoholen damper bort når du koker/steker maten)


Skrell skallet av scampiene, om du ikke har kjøpt ferdig skrellt. og rens de. Legg de og de pressede hvitløkene i en dyp skål, og fyll opp med olivenolje til de dekker rekene. Hell så i østersausen til du ser det øverte laget blir sort/brunt. Du legger sikkert merke til at det ikke blander seg, og ikke prøv heller, for det går ikke ennå ;) Ha i soyasausen og bruk hendene til å gni rekene inn forsiktig i marinaden. Skjær opp sitronen og press noen dråper (ca 1.1/2 - 2 ss.) Hakk opp basillikum og ingefær og ha det i. Ha i sukker på slutten, og smak til med salt og pepper. (Hell i ca 1/2 dl rødvin om du vil ha den skarpe smaken, men er like godt uten) GNI rekene inn i marinaden, men ikke ødelegg de da ;)
Du er helt sikkert usikker pga lukten og konsistensen nå, men jeg sverger på at du vil elske dette når de er stekt .

La de ligge i noen timer (eller over natten regulert på hvor mye fiskesmak du vil ha i scampiene)

Sett på panne og hell i olivenolje, men ikke for mye, for du har masse i marinaden. Pass på at pannen er varm og god, og hell i noen scampier. Ikke fyll opp platen med alle scampiene, for da er det vanskelig å holde styr på de, fordi de skal stekes kjapt på hver side. Stekes de for lenge, blir de gummi aktige og det er ikke no godt! Prøv deg frem med noen scampier til og begynne med. Anbefaler deg å ta tiden. Jeg bruker ca 2 minutter på hver side for å få de gjennomstekt. Men det er max!

Dette passer perfekt til en ruccola salat som du bare legger utover pletten, og danderer med noen agurker og tørkede tomater. Og legger rekene fint i en "klase" midt på tallerkenen med en skive sitron på toppen! Hell gjerne litt vinegrette over ruccola salaten før du danderer med resten...Da har du fått til et gourmet måltid som OSER glamor og kokke ferdigheter! Deilig på sommeren, med jordbær og Champagne til "dessert" :)

Jeg pleier å steke opp noen kamskjell og ha vedsiden, og VIPS så er dette blitt en forrett.

Eller ferdigstekte scampiene i en salat i en bolle, med salat, tomat, ruccola, kamskjell, pinjekjærner, reker, agurk og med saften til litt sitron er jo dette en fin side salat vedsiden av grillmat :)


ELLER....(skal slutte etter denne, blir bare så ivrig!!!) GRILLE DE! Åh....det er jo bare helt herlig! Legg 10-15 av de ferdig marinerte scampiene i sølvfolie. Og bare la de ligge på grillen i 10 minutters tid. DET er godt det! Så kan du servere det rundt en biff, så blir det Surf`n turf! Eller bare som digg vedsiden av grillmaten :)(

Fremgangsmåte

over

Sendt inn av Liv-Marit Johansen

Forsiden akkurat nå
Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri
Ukens kake

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri

Det er rett og slett snakk om å legge til litt eplemos og kirsebærsyltetøy for å gi kaken litt ekstra syrlighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en burger med smaken av Hellas
Dagens rett

Lag en burger med smaken av Hellas

Det er smaken av solfylte Hellas som vi savner når vi ikke er der, som er inspirasjonen for denne burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her