Marinerte scampi

Ingredienser
Scampi a la Linn ;)

Du trenger: til 4 personer
Frossne scampi (-beregn ca 100g pr pers)

Og da må jeg bare skyte inn for gravide, for det er veldig viktig, at du MÅ rense rekene før du marinerer de. Mange steder, ser man at de ikke er renset og det kan være farlig for gravide. Som fesk friterte scampi kan man ikke se om de er renset, så jeg anbefaler dere å ikke spise de. Kan dere ikke rense scampi, kjøp ferdig renset. Eller få de i ferskvaren å vise dere hvordan du gjør det. En skikkelig grise jobb.

Så..... tilbake til ingredienser:

2 fedd hvitløk (presset)
1 sitron
1/2 ts sukker
Fersk basillikum
Fersk ingefær
2 ss Soyasaus
Olivenolje
Og den hemmelige ingrediensen : ØSTERSAUS! (ikke si det til noen, så blir dette en "kokke kunnskap" som folk kommer til å stille spmtegn til. Kult at BARE du kan denne opskriften. Har mange venner som prøver og få det ut av meg, men da mister jeg jo gjester her!!! hehehe)
Salt og pepper
(og rødvin om du vil....det er ikke farlig å ha i det, da alkoholen damper bort når du koker/steker maten)


Skrell skallet av scampiene, om du ikke har kjøpt ferdig skrellt. og rens de. Legg de og de pressede hvitløkene i en dyp skål, og fyll opp med olivenolje til de dekker rekene. Hell så i østersausen til du ser det øverte laget blir sort/brunt. Du legger sikkert merke til at det ikke blander seg, og ikke prøv heller, for det går ikke ennå ;) Ha i soyasausen og bruk hendene til å gni rekene inn forsiktig i marinaden. Skjær opp sitronen og press noen dråper (ca 1.1/2 - 2 ss.) Hakk opp basillikum og ingefær og ha det i. Ha i sukker på slutten, og smak til med salt og pepper. (Hell i ca 1/2 dl rødvin om du vil ha den skarpe smaken, men er like godt uten) GNI rekene inn i marinaden, men ikke ødelegg de da ;)
Du er helt sikkert usikker pga lukten og konsistensen nå, men jeg sverger på at du vil elske dette når de er stekt .

La de ligge i noen timer (eller over natten regulert på hvor mye fiskesmak du vil ha i scampiene)

Sett på panne og hell i olivenolje, men ikke for mye, for du har masse i marinaden. Pass på at pannen er varm og god, og hell i noen scampier. Ikke fyll opp platen med alle scampiene, for da er det vanskelig å holde styr på de, fordi de skal stekes kjapt på hver side. Stekes de for lenge, blir de gummi aktige og det er ikke no godt! Prøv deg frem med noen scampier til og begynne med. Anbefaler deg å ta tiden. Jeg bruker ca 2 minutter på hver side for å få de gjennomstekt. Men det er max!

Dette passer perfekt til en ruccola salat som du bare legger utover pletten, og danderer med noen agurker og tørkede tomater. Og legger rekene fint i en "klase" midt på tallerkenen med en skive sitron på toppen! Hell gjerne litt vinegrette over ruccola salaten før du danderer med resten...Da har du fått til et gourmet måltid som OSER glamor og kokke ferdigheter! Deilig på sommeren, med jordbær og Champagne til "dessert" :)

Jeg pleier å steke opp noen kamskjell og ha vedsiden, og VIPS så er dette blitt en forrett.

Eller ferdigstekte scampiene i en salat i en bolle, med salat, tomat, ruccola, kamskjell, pinjekjærner, reker, agurk og med saften til litt sitron er jo dette en fin side salat vedsiden av grillmat :)


ELLER....(skal slutte etter denne, blir bare så ivrig!!!) GRILLE DE! Åh....det er jo bare helt herlig! Legg 10-15 av de ferdig marinerte scampiene i sølvfolie. Og bare la de ligge på grillen i 10 minutters tid. DET er godt det! Så kan du servere det rundt en biff, så blir det Surf`n turf! Eller bare som digg vedsiden av grillmaten :)(

Fremgangsmåte

over

Sendt inn av Liv-Marit Johansen

Forsiden akkurat nå
Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her