Marokkanske kjøttboller og couscous (Norsk Ukeblad)

Ingredienser
Kjøttboller:
500 g kjøttdeig av lam eller okse
1/2 gul løk
2 hvitløksfedd
1 egg
1 ts salt
2 krm pepper
1 1/2 ts malt spisskummen
Revet skall av 1 sitron
3 ss fersk hakket koriander

Tomatsaus:
1 gul løk
2 hvitløksfedd
olivenolje
1 ss tomatpuré
2 bokser knuste tomater
1 dl vann
2 terninger hønsebuljong
1/2 ts malt spisskummen
1 kanelstang
1 boks kikerter
1 dl hakket bladpersille
salt
nymalt pepper

Couscous:
2 dl tørket frukt, f.eks. aprikoser, fiken, dadler, rosiner eller svisker
5 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
0,25 safran
1 presset hvitløksfedd
1 ts harissa
1 ts nystøtte kardemommekjerner
revet skall av 1 sitron
4 dl couscous
1 1/2 dl grovhakkede pistasjenøtter
4 ss frisk hakket mynte
salt

Fremgangsmåte

Kjøttboller:
Skrell og hakk løken. Bland alle ingrediensene i kjøttdeigen og la den hvile i kjøleskap til smakene får modnet litt. Form deigen til 12 kjøttboller.

Tomatsaus:
Hakk løk og hvitløk og fres det i olivenolje i en lav, vid panne uten at det brunes. Tilsett tomatpuré, knuste tomater, vann, buljong, spisskummen og kanelstang. La sausen koke under lokk i 20 minutter.

Legg kjøttbollene i sausen og kok dem i to omganger på svak varme under lokk i 15 minutter. Vend dem et par ganger ila koketiden. Legg alle kjøttbollene tilbake i gryten. Skyll kikertene og la dem renne av. Bland inn kikerter og persille. La alt bli gjennomvarmt og smak til med salt og pepper.

Couscous:
Legg fruktene i bløt i varmt vann i 15 minutter. La den renne av og skjær i mindre biter.
Kok opp vann, buljon og safran til buljongen er oppløst. Bland inn hvitløk, harissa, kardemomme, sitronskall, couscous og tørket frukt. Dra kasserollen av varmen og la couscousen svelle under lokk i ca 5 minutter. Tilsett olivenolje, rør couscousen luftig med en gaffel og la den avkjøles. Bland inn nøtter og mynte og smak til med salt.

Sendt inn av Marte Kvello

Forsiden akkurat nå
En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sommerens beste dessert lager du på grillen
Ukens kake

Sommerens beste dessert lager du på grillen

Smuldrepai og dine favoritter blant sommerens bær får følge av en kaldrørt vaniljekrem - også den hjemmelaget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi kotelettene en italiensk vri
Dagens rett
Koteletter og pasta med oliven og kapers

Gi kotelettene en italiensk vri

Det er ikke så mye som skal til for å gjøre svinekoteletter til et festmåltid - og det midt i uka. Følg denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grønn softis-suksess på brygga

Pascals lysgrønne softis-kiosk på Aker Brygge i Oslo er en stor suksess.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her