Meksikansk fiesta
Foto: Pronina_Marina

Meksikansk fiesta

Så lettvint mat er perfekt på en travel dag. Denne retten smeller du sammen på et øyeblikk. Ingrediensene finner du i alle butikker. I oppskriften er det tatt mange snarveier, og det er slett ikke nødvendig, for så vel tacokrydder som tomatbønner kan du lage selv fra bunnen av. Men du kommer raskere til målet med pose og boks.

Fremgangsmåte

Sett stekovnen på 225 grader.
 
Finhakk løken og hvitløken, la surre i stekepanne på svak varme under lokk til løken blir blank (det skal ikke få farge).
 
Tilsett finhakket chilli (sett 1 ts til side for senere), ta av lokket, skru opp varmen, la pannen bli god og varm før du tilsetter kjøttet. Stek kjøttet sammen med løkblandingen.
 
Skru ned varmen tilsett tacokrydder og tomatpure, la det frese litt 1-2 min - tilsett vann så det ikke koker tørt.
 
Tilsett tomatbønner, strimlet paprika og 1 ts finhakket chili, la det surre til paprikaen er mør.
 
Hell det hele over i en ildfast form, legg over nachochips, strø på revet ost.
 
Gratineres i ovn i ca 5 min, følg med så ikke chipsene blir svidd. Serveres med en frisk salat.
 
Tips: Skrap frøene ut av chilien om du vil ha en mildere rett.
 
 

Sendt inn av Anne

5
5/5 etter 4 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen