Miniostekaker med bringebærswirl
Dansukker.no

Miniostekaker med bringebærswirl

Lag ostekaken som muffins og du får porsjonskaker som er supre å ta med utendørs. Eller til barnebursdagen.

Fremgangsmåte

Varm opp ovnen til 175 °C.

Fordel 12 muffinsformer på et stekebrett.

Bunn:
Knus kjeksene, og bland inn det smeltede smøret og sukkeret. Legg en spiseskje av smulene i bunnen av formene. Trykk ut til et jevnt lag. Stekes i ovnen i 5 minutter.

Bringebærswirl:
Miks sammen bringebær, melis og vaniljesukker. Press blandingen gjennom en finmasket sil for å fjerne frøene fra bringebærmosen. Sett til side.

Ostefyll:
Visp sammen sukker og mel, tilsett kremost, sitronskall og vaniljesukker, og bland til det blir en jevn røre.

Ha i eggene, ett om gangen, og tilsett kremfløten. Fordel kremostblandingen i formene.

Ringle en sirkel av bringebærsaus over hver muffins, og bruk deretter en tannpirker til å røre litt ekstra for å lage en «swirl».

Stekes i 15-20 minutter til fyllet har stivnet.

La kakene avkjøles helt, og plasser dem deretter i kjøleskapet slik at de setter seg.

Pynt med friske bringebær.

Her finner du mange andre oppskrifter på muffins

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Dansukker.no

Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her