Mont d'Or med brødkrutonger, cornichons og whisky
Foto: Stig Buvarp

Mont d'Or med brødkrutonger, cornichons og whisky

Den lette røyksmaken og den fruktige smaken fra sherryfatene som Benriach er modnet i, er en perfekt smaksforsterker til Mont d'Or.

Fremgangsmåte

  1. Mont d'Or: Det å servere osten er ikke så veldig vanskelig, men for å oppnå et best mulig resultat så pleier man å varme den i stekeovnen på ca 200 grader i 15 minutter til den er flytende som en fondue.
  2. Når osten er klar tar du den ut av ovnen og kutter forsiktig av topplokket.
  3. Varm lett opp ca 2 cl Benriach whisky i en liten kjele, tenn på i kjelen og hell så over osten.
  4. Krutonger: Kutt en helt vanlig ustekt baguette fra frysedisken i skiver, legg det utover et bakebrett, dryss litt olivenolje og flaksalt over.
  5. Stek dem i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter til de blir sprø som kjeks.
  6. Server osten med cornichons, små franske sylteagurker, som er perfekte til den fete osten.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Anders Braathen, Smalhans

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her