Moros y cristianos (muslimer og kristne)
Foto: opplysningskontoret for egg og kjøtt

Moros y cristianos (muslimer og kristne)

Fremgangsmåte

Legg bønnene i vann over natten. Hell av bløtevannet og ha dem i en kasserolle. Fyll på med friskt vann slik at det er 2-3 cm over bønnene, og kok opp. La småkoke i 1 ½ time eller til de er møre.

Grovhakk løken. Rens paprikaen og grovhakk den. Gjør det samme med chilien. Finhakk hvitløken. Rens tomatene for frø og skinn og grovhakk dem. Varm opp oljen i en stor panne og fres løken til den er gylden. Tilsett paprika, chili og hvitløk og tomatterningene og la surre i 5 minutter. Tilsett deretter risen og la den surre et par minutter.

Hell deretter de ferdigkokte bønnene med restene av kokevannet over blandingen. Fyll på med vann slik at alt er dekt. La småkoke i 15-20 minutter eller til risen er passe kokt. Fyll eventuelt på med mer vann. Retten skal ikke være tørr. Smak til med salt og sukker.

Sendt inn av

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône
+
Ukens vin

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône

Den er derfor veldig annerledes enn mange andre viner fra denne delen av det sørlige Rhône. Men samtidig et realt kupp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Forbereder OL: Michelinstjernene lyser stadig sterkere over Alto Adige
+

Forbereder OL: Michelinstjernene lyser stadig sterkere over Alto Adige

I Alto Adige i det nordøstre Italia skifter det mellom høye alpetopper og frodige dalbunner med et stort tilbud mellom himmel og jord. Fantastiske skimuligheter, kreative stjernerestauranter, gode viner og luksuriøse spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du mye burgundhistorie for pengene
+
Godbiter i pollisten

Her får du mye burgundhistorie for pengene

Vi snakker om druer fra en parsell som har vært med å forandre Burgunds vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?
+
Ukens vin

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?

Ja, det er tilfelle, og den er laget etter alle kunstens regler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ferske egg må til for å lage perfekt omelett
Dagens rett
Italiensk omelett med spinat og parmesan

Ferske egg må til for å lage perfekt omelett

Egg og parmesan går veldig godt sammen i en omelett. Spinat setter en ekstra spiss på det hele. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne lekre oppskriften med steinbit
Dagens rett

Prøv denne lekre oppskriften med steinbit

Det er ikke bare kjøtt som kan grilles eller serveres med rødvinssaus.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her