Asparges Maltaise
Sven Erik Renaa, RE-NAA

Asparges Maltaise

Fremgangsmåte

  1. Asparges:
    Kok opp vann i en stor kjele og tilsett cirka 20 gram havsalt per liter vann.
  2. Skrell aspargesen fra topp til rot med en god skreller. Knekk av den nederste roten,ca. 2-3 cm. Legg aspargesen i kaldt vann og lag sausen i mellomtiden.
  3. Kok aspargesen i det saltede vannet ca 3 minutter.
  4. Del den kokte aspargesen og topp med parmesan ost og smeltet smør.
  5. Grill i ovnen til det blir gyllent, ca 2-3 minutter.
  6. Anrett den varme aspargesene på varme tallerkener med sitrus filetene, granskudd, engsyre og hell sausen over.  
  7. Maltaise sabayonne:
    Kok opp finhakket sjalottløk og sitrusjuicen og la det småkoke i 5 minutter. Fjern fra varmen og tilsett 1/2 dl kaldt vann og eggeplommer.
  8. Pisk først til luftig konsistens uten varme og deretter på varmen til massen er luftig og kremet.
  9. Tilsett smøret litt etter litt, og til slutt sitronsaft, kajennepepper og salt. Må ikke koke. Hold sausen varm og tilsett litt vann hvis den tykner. 

Her finner du mange deilige retter med asparges

Les mer om Svein Erik Renaa, RE-NAA og Tysk vin her

Her finner du mange vegetarretter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Sven Erik Renaa, RE-NAA

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her