Mr. Winterbottoms Kylling med Gåseleverpostei og Portvinssaus

Fremgangsmåte

Skjær en dyp lomme i hvert kyllingbryst. Fordel posteien i lommene og fest om nødvendig med en tannpirker.
 
Bland mel, salt og pepper, vend kyllingbrystene i i melet, rist av og vend dem i sammenvispet egg. Til slutt vendes de i griljérmel eller revet tørr loff. La dem gjerne ligge og tørke litt før de stekes.
 
Legg kyllingbrystene i en ildfast form. Smelt smør og øs det over. Sett formen høyt oppe i ovnen ved 225 grader og la det steke i 25 minutter. Etter 10 (5?) minutter settes pommes noisettes i ovnen (følg oppskriften på pakken).
 
Skold tomatene i kokende vann og dra av skallet. Når det gjenstår 10 minutter av steketiden legges tomatene ved siden av kyllingbrystene slik at de blir gjennomvarme til servering.
 
Sausen (kan lages dagen i forveien, avkjøles raskt og oppbevares i kjøleskapet):
 
Fres smør, løk og pepper uten at løken tar farge. Rør i tomatpuré og mel og spé med buljongen. Tilsett soyasaus og portvin og la sausen koke i ca 10 minutter. Smak den til og rør i en smørklatt.
 
Servering:
Legg kyllingen opp på varmt fat sammen med tomatene. Server saus og pommes noisettes ved siden av.
 
Drikke? Champagne, selvfølgelig! Dess bedre champagne dess bedre smak. Denne retten fortjener det beste. Selv har jeg prøvd den med Le Grand Dame fra ''80 tallet, men det er absolutt ikke nødvendig.
For øvrig; ''same procedure as every year, James''!
 

Sendt inn av Kai T. Thorkildsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her