Muhammara
vegetarbloggen.no

Muhammara

Nydelig vegansk dip med ovnsbakt paprika, valnøtter og en liten touch hvitløk.

Fremgangsmåte


Oppskriften gir 1 skål.

Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kle et stekebrett med bakepapir og gni det forsiktig inn med ca 1 ss olivenolje. Skjær paprikaene i to, grav ut innmaten, fordel de deretter utover på stekebrettet med skinnet opp.
Sett inn i ovnen og bak i 20-30 minutter, de skal begynne å få sorte flekker på toppen. Ta ut av ovnen, prøv å dra av det tynne, brente laget raskt. Dersom du ikke får det av så kan du legge paprikaene i en plastpose en stund, da går det lettere av.

Ha paprikaene over i en foodprocessor. Tilsett valnøtter, hvitløk, vårløk, brødsmuler, molasses, sitronsaft, spisskummen, chiliflak, salt og resten av olivenoljen. Kjør til du har en myk og fin dip, smak eventuelt til med litt mer salt og/eller sitronsaft.

Server umiddelbart, gjerne med litt olje på toppen, eller dekk til med folie og oppbevar i kjøleskap.

* Har du ikke granateplemelasse i hus så kan du bruke en annen type melasse eller lønnesirup.
* Chiliflak kan erstattes av chilipulver


Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne. 

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig 

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av vegetarbloggen.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en skikkelig Lucia-fest
Julemat
Oppskrift lussekatt

Lag en skikkelig Lucia-fest

Her er historien om Santa Lucia og oppskriftene på lussekatter og tilhørende drikke, og et utvalg andre safransmakende søtsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får blåskjellene Lucia-skrud
Dagens rett
Blåskjell i safransaus

Slik får blåskjellene Lucia-skrud

Det er lov å kose seg litt ekstra når det er Lucia-dag, og du vil bli overrasket over hvor godt blåskjell og safran hører sammen,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet
Ukens drink

Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet

Gin er mer populært enn noensinne. Her får den ekstra smak av safran, og blandet med andre smaksforsterkere blir dette en drink du husker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her