Muhammara
vegetarbloggen.no

Muhammara

Nydelig vegansk dip med ovnsbakt paprika, valnøtter og en liten touch hvitløk.

Fremgangsmåte


Oppskriften gir 1 skål.

Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kle et stekebrett med bakepapir og gni det forsiktig inn med ca 1 ss olivenolje. Skjær paprikaene i to, grav ut innmaten, fordel de deretter utover på stekebrettet med skinnet opp.
Sett inn i ovnen og bak i 20-30 minutter, de skal begynne å få sorte flekker på toppen. Ta ut av ovnen, prøv å dra av det tynne, brente laget raskt. Dersom du ikke får det av så kan du legge paprikaene i en plastpose en stund, da går det lettere av.

Ha paprikaene over i en foodprocessor. Tilsett valnøtter, hvitløk, vårløk, brødsmuler, molasses, sitronsaft, spisskummen, chiliflak, salt og resten av olivenoljen. Kjør til du har en myk og fin dip, smak eventuelt til med litt mer salt og/eller sitronsaft.

Server umiddelbart, gjerne med litt olje på toppen, eller dekk til med folie og oppbevar i kjøleskap.

* Har du ikke granateplemelasse i hus så kan du bruke en annen type melasse eller lønnesirup.
* Chiliflak kan erstattes av chilipulver


Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne. 

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig 

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av vegetarbloggen.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her