Nasjonaldagsbløtkake i rødt, hvitt og bløtt
Foto: Alf Børjesson

Nasjonaldagsbløtkake i rødt, hvitt og bløtt

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt form, 24 cm. i diameter, ved 160 grader i 45 minutter.
 
Fyll:
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland inn pisket kremfløte. Smak til med konsentrert limejuice og hakket sitronmelisse.
 
Hell vannet fra gelatinplatene og løs dem opp i ½ dl kokende vann. Hell den oppløste gelatinen i kremblandingen i en tynn stråle under omrøring. Sett fromasjen kaldt noen minutter til den er passe stiv.
 
Slik gjør du:
Del sukkerbrødet i tre lag og dynk alle lagene med melk. Legg den nederste bunnen på et serveringsfat.
 
Fordel halvparten av limefromasjen på bunnen og legg på en ny bunn. Kjør den ene kurven med jordbær i en matprosessor og fordel den på bunnen. Ha på resten av fromasjen og legg over det siste laget med sukkerbrød.

Trekk et bredt bånd med aluminiumsfolie litt stramt rundt kaken og fest med en tape. La folien gå noen centimeter over toppen på kaken.

Skjær resten av jordbærene i tynne skiver og legg taksteinslagt i to brede bånd på hver side av midten. Fyll deretter blåbærene i beltet på midten.

Lag gelé etter anvisningen på pakken, men med 1 dl mindre vann enn angitt. Avkjøl geleen til den så vidt begynner å stivne. Øs gelé over bærene. Sett kaken til avkjøling til geleen er helt stiv.

Fjern folien og pynt sidene med pisket kremfløte som sprøytes med en kremsprute. Sprøyt også små rosetter på toppen i skjøten mellom gelé og krem. Pynt gjerne fatkanten med sitronmelisse.

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her