Nasjonaldagsbløtkake i rødt, hvitt og bløtt
Foto: Alf Børjesson

Nasjonaldagsbløtkake i rødt, hvitt og bløtt

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt form, 24 cm. i diameter, ved 160 grader i 45 minutter.
 
Fyll:
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland inn pisket kremfløte. Smak til med konsentrert limejuice og hakket sitronmelisse.
 
Hell vannet fra gelatinplatene og løs dem opp i ½ dl kokende vann. Hell den oppløste gelatinen i kremblandingen i en tynn stråle under omrøring. Sett fromasjen kaldt noen minutter til den er passe stiv.
 
Slik gjør du:
Del sukkerbrødet i tre lag og dynk alle lagene med melk. Legg den nederste bunnen på et serveringsfat.
 
Fordel halvparten av limefromasjen på bunnen og legg på en ny bunn. Kjør den ene kurven med jordbær i en matprosessor og fordel den på bunnen. Ha på resten av fromasjen og legg over det siste laget med sukkerbrød.

Trekk et bredt bånd med aluminiumsfolie litt stramt rundt kaken og fest med en tape. La folien gå noen centimeter over toppen på kaken.

Skjær resten av jordbærene i tynne skiver og legg taksteinslagt i to brede bånd på hver side av midten. Fyll deretter blåbærene i beltet på midten.

Lag gelé etter anvisningen på pakken, men med 1 dl mindre vann enn angitt. Avkjøl geleen til den så vidt begynner å stivne. Øs gelé over bærene. Sett kaken til avkjøling til geleen er helt stiv.

Fjern folien og pynt sidene med pisket kremfløte som sprøytes med en kremsprute. Sprøyt også små rosetter på toppen i skjøten mellom gelé og krem. Pynt gjerne fatkanten med sitronmelisse.

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her