Nijeveense eplekake
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Nijeveense eplekake

En spennede eplekake du bør prøve.

Fremgangsmåte

  1. Stekeplate 36x36 cm.
  2. Mel, sukker, muesli og smør blandes i en stor bolle. Tilsett evt. litt melk om deigen blir for tykk.
  3. Fordel deigen utover stekeplaten dekket med bakepapir. Trykk ned med hendene.
  4. Trykk sidekantene litt ned med gaffel slik at de ikke «vokser» over kanten under stekingen.
  5. Strø over litt kanel og rosiner.
  6. Fordel revne epler på toppen.
  7. Stek ved 175 grader, midt i ovnen i omtrent 50 - 60 minutter.
  8. Kaken er myk nå. Etter omtrent 15 minutter: Trekk kaken forsiktig av papiret og over på et skjærebrett.
  9. Skjær nå i 30 til 36 stykker. Om kantene er litt for høye eller harde, skjærer du de bort.
Tips:
Kaken blir best om den fryses først for da blir den litt seig når den tines opp. Ellers er den ganske hard.

Sendt inn av Mieke Martens

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her