Nordmørskaféens blandaball

Nordmørskaféens blandaball

Fremgangsmåte

Kvern fisken, ha blandingen i mikser, og bland inn salt. La dette blandes godt for å gjøre farsen seig. Kvern i potet og løk, og tilsett mel og krydder. Gjør det samme med alle sorter ball der det er fisk i oppskriften. Form til runde baller i hendene, lag et hull i midten, og putt i en terning med melange. Form videre til den er tett og rund. Trekk i lettsaltet vann i om lag 25 minutter.

Server med røkt kjøttpølse, rotgrønnsaker, stekt flesk eller spekk og gjerne til fiskesuppe. Kan også deles i to når den er kald, og stekes i stekepanne med mye smør og løk. Server med samme tilbehør.

Sendt inn av Komlelandet, ei reise i raspeballen sitt kokevatn av Kjartan Brügger Bjånesøy (2013)

4
4/5 etter 40 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen