Nøtteliten sitt sconesbrød

Nøtteliten sitt sconesbrød

Et deilig sconesbrød du kan servere til de fleste retter og som har nøttesmaken med seg. Følg den enkle oppskriften.

Fremgangsmåte

Bland mel, bakepulver, natron, salt og sukker i bakebollen. Tilsett smør i terninger og elt til alt er finsmulet. Tilsett kefir og juice og elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Bland til slutt inn hakkede hasselnøtter. Deigen skal være litt klissete. Dekk bakebollen med plast, og la deigen hvile i 30 minutter.

Del deigen i 10–12 like store emner. Form dem til boller. Legg bollene tett i tett i smurt form eller på en stekeplate med bakepapir. Pensle brødet med sammenvispet egg.

La brødet stå på et lunt sted i 10 minutter og pensle det en gang til.

Stek brødet midt i ovnen ved 200 °C i 30–35 minutter. Pensle brødet på nytt rett etter at det er tatt ut, slik at det får en blank overflate. Avkjøl på rist.

Tips: Serveres nybakt med syltetøy og ost eller ved siden av en salat.

Overrask med spennende rundstykker

 

Vi har flere fristende oppskrifter på scones

Eller prøv en av disse oppskriftene på mer klassiske rundstykker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

 

Sendt inn av Brodogkorn.no

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen