Omelettrull med laks
Foto: Matprat/Alf Børjesson

Omelettrull med laks

Det er utrolig hva du kan lage med røkelaks. Eksempelvis en omelettrull med laks Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

Visp sammen egg og salt og tilsett gressløk.
 
Varm en stor stekepanne og smør bunn og sider med smør. Hell i halvparten av røren og vipp på pannen til den er dekket av et tynt lag røre.
 
Senk temperaturen og stek omeletten forsiktig på bare en side til den har stivnet. La omeletten gli forsiktig over på et bakepapir og avkjøl. Stek resten av røra på samme måte.
 
Finhakk laksen og bland den med kesam.
 
Bløtlegg gelatinen, klem ut vannet og smelt én og én plate i litt kokende varmt vann. Rør den flytende gelatinen forsiktig ned i laksekremen. Smak til med salt og pepper og tilsett hakkede urter. Pisk fløten stiv og vend den inn.
 
Smør et tynt lag av laksefyllet ut på omeletten og rull den sammen som en rullekake. Sett rulladen kaldt til den stivner og skjær den pent opp før servering.
 
Anrett på tallerken med frisk salat, litt rogn,  grønn pesto og toast.
 

Flere lakseoppskrifter finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Matprat.no

4
4/5 etter 53 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen