Ørret i folie

Ingredienser
1 ørret
3 stenger stangselleri
1 gulrot
1 purreløk
1 bx annanas i biter
smør
salt og pepper
Aliminiumsfolie

SAUS
2 ss smør
1/2 løk
annanas
melk
1 hønsebuljongterning

Fremgangsmåte

Hakk gulrøtter, purreløk og stangselleri smått.
La annanassen renne av.
Bland grønnsaker og halve boksen med annanas.

Mål ut aliminiumsfolie stor nok til å pakke inn fisken.(Må legges dobbel)

Smør alimiumsfolien med smør.
Rens ørreten.
Legg den på folien.
Salte og pepre den utenpå og i buken.
Ha smør i buken på fisken.
Fyll buken med grønnsakshakket pluss halve boksen med annanas.
Krydre fyllet med salt og pepper.
Legg noen tynne skiver med smør utenpå fisken.
Pakk fisken inn i folien.

Ha vann i langpannen og legg fisken i.

Settes nederst i ovnen på 200 grader C i ca 1 time avhengig av fiskens størrelse.

SAUS
Smelt smør i en kaserolle.
Surr løken.
Rør i melet.
Spe med melk til passe tykkelse.
Ha i buljongterningen.
Ha i resten av annanasboksen.

Sendt inn av gry heidi jakobsen

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her