Ørret i folie

Ingredienser
1 ørret
3 stenger stangselleri
1 gulrot
1 purreløk
1 bx annanas i biter
smør
salt og pepper
Aliminiumsfolie

SAUS
2 ss smør
1/2 løk
annanas
melk
1 hønsebuljongterning

Fremgangsmåte

Hakk gulrøtter, purreløk og stangselleri smått.
La annanassen renne av.
Bland grønnsaker og halve boksen med annanas.

Mål ut aliminiumsfolie stor nok til å pakke inn fisken.(Må legges dobbel)

Smør alimiumsfolien med smør.
Rens ørreten.
Legg den på folien.
Salte og pepre den utenpå og i buken.
Ha smør i buken på fisken.
Fyll buken med grønnsakshakket pluss halve boksen med annanas.
Krydre fyllet med salt og pepper.
Legg noen tynne skiver med smør utenpå fisken.
Pakk fisken inn i folien.

Ha vann i langpannen og legg fisken i.

Settes nederst i ovnen på 200 grader C i ca 1 time avhengig av fiskens størrelse.

SAUS
Smelt smør i en kaserolle.
Surr løken.
Rør i melet.
Spe med melk til passe tykkelse.
Ha i buljongterningen.
Ha i resten av annanasboksen.

Sendt inn av gry heidi jakobsen

Forsiden akkurat nå
Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett
Dagens rett

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett

Sild smaker perfekt i det lyse halvåret som september også regnes til. Prøv bare denne lekre italienske varianten med brødsalat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne
Dagens rett

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne

For årets lammekjøtt begynner å dukke opp i kjøttdiskene og gresk stemning rundt bordet er det vi trenger nå som høsten banker på døra.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slike kyllinglår har du ikke smakt maken til
Dagens rett

Slike kyllinglår har du ikke smakt maken til

Saftig kylling på en smaksrik salat er som skapt for å skape god stemning rundt bordet. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære
Ukens drink

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære

Det er en smak som passer perfekt nå som høsten ugjenkallelig er på vei.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her