Ørret tataki-sashimi med sesam- og soyadressing

Ørret tataki-sashimi med sesam- og soyadressing

Tataki heter den japanske teknikken hvor fisken bare så vidt får en stekeflate, og du får du en helt rå kjerne. Teknikken passer veldig godt på fet fisk som ørret og laks samt tunfisk. Sammen med den lette sausen, får du en enkel, men svært så smaksrik rett.

Fremgangsmåte

Ørret:
Krydre ørretfileten med salt og pepper. Stek veldig raskt i en stekepanne til den får en stekekant på 2 mm. Legg fileten over på en skjærefjøl og kutt i 0,5 cm tykke «sashimi»-skiver.

Salat:
Kutt selleri i små terninger. Del druene i to, fjern skall og steiner. Server fiskeskivene med salaten og drypp sausen på tallerkenen eller over fisken. 

Saus:
Bland alle ingrediensene til sausen i en bolle og pisk godt.

Tips:
Om du serverer den som en hovedrett, behøver du ikke skjære ørreten i skiver som på bildet. Server gjerne en mos av pastinakk ved siden av.

Se våre andre sashimioppskrifter

Les denne artikkelen om sushi

Slik lager du sushi hjemme

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Godfisk.no

5
5/5 etter 8 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen