Smuldre kjeksen. Smelt smøret og rør sammen med kjeksen.
Trykk det utover i en springform (24 cm), med bakepapir i bunnen.
Du trenger 3 skåler for å lage denne kaken:
Pisk fløte og vaniljesukker til krem i en skål. Rør sammen eggeplomme, sukker og philadelfiaost i en skål og stivpisk eggehviter i den tredje.
Bland alt forsiktig i sammen og hell det over i springformen.
Legg syltetøyet i kladder rundt på toppen av massen. Ta en kniv eller slikkepott og rør litt forsiktig rundt.
Syltetøyet skal ikke blande seg med massen, bare bli marmoret i.
Settes i frysen minst 4 timer før servering.
Server sammen med bringebærsaus , friske bær eller hermetisk frukt smaker også godt til.
Tips: Ta kaken ut ca. 15 minutter før servering. Bruk en stor kniv til å dele den opp med.
Ha kniven under rennende varmt vann før hver gang du skjærer i kaken. Tørk av med et papirhåndkle.
Og her finner du deilige bløtkaker
Du kan også bake de saftigste boller med disse oppskriftene
Har du heller lyst til å bake en annen kake er det veldig mange oppskrifter her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig